Am I waving

Thursday, June 30, 2005

Kesää kaksin


Kun nyt viimein kolmen päivän miettimisen jälkeen muistin tunnussanani tänne bloggeriin, niin varmaankin pari lausetta on paikallaan.

Kesäkuu on kohta mennyt. Joku väitti, että on ollut koleaa ja sateista; en muista. Tunnustan, että ihastukseni Häneen ei lainkaan laannu, syvenee vain. Kaikki liikenevä aika kuluu toistemme seurassa. Ympäristöllä ei juuri ole merkitystä; ajatuksemme ja sanamme kietoutuvat kiehtovalla tavalla toisiinsa. Hiljaisuuskin välillämme on täysi toisistamme.

Juhannuksena juhlittiin Hänen sukunsa kera herrahenkilön pyöreitä vuosia. Neljä vuorokautta 'vieraiden' ihmisten keskellä on aikuisellekin kova paikka. Juhlijoita oli lähemmäs viisikymmentä tuolla suvun yhteisellä kesäpaikalla ja puolet väestä yöpyi mökeissä ja teltoissa. Kyllä savusaunassa pääsee liiankin lähelle uppo-outoja rakkaansa sukulaisia. Minä kun haluaisin pitää etäisyyttä, säilyttää erakkouteni niin pitkälle kuin mahdollista.

Taisin silti selvitä hyvin, koskapa sain halauksia ja kännykkänumeroita vaihdeltiin. Haluan joitakin noista sukulaisista tavata uudestaankin! Rehellisyyden nimissä, en kaikkia, mutta nuorisolla oli hyvin kiinnostavia ajatuksia ja harrastuksia. Luultavasti tuo mökki on loppukesästä uudelleen leppoisana lomakohteenamme - tuskin silloinkaan onnistumme olemaan aivan kahden...Friday, June 10, 2005

Kuuntelen, joo!


Ammu haastoi kertomaan...

Tosihan on, etten pakottaen kuuntele mitään, vapaasti valiten kestosuosikit ja tämän hetken illuusiot sekaisin:

1.Norah Jones (paha addiktio, mikä tahansa kappale käy)
2.Pink Floyd: Wish you were here
3.John Lennon: Imagine
4.Aki Sirkesalo ja Lena Nilsson: Mysteriet
5.
Janis Joplin: Me and Bobby McGee (ei sitten mitään yhteyttä mihinkään naisasia-jutskiin)
6.Anna Eriksson: Kesä yhdessä

Tämä nyt on ihan pika-ajateltu lista, jota ilmeisesti muuttaisin jo puolen tunnin päästä erilaiseksi. Esimerkiksi en vaihda kanavaa, jos radiosta kuulen klassista (melkein mitä vaan), kotimaisista Zen Caféta, Mambaa, Yötä... tai sitten ketä tahansa käheä-äänistä ulkolaista tai Marstiota tai... Siis sanon suoraan, että kanava vaihtuu HETI, jos kuulenkaan nimen Katri-H tai sitten se tyttöduo mikä-se-nyt-olikaan...

En tiedä, ovatko vielä kuunteluistaan kertoneet esimerkiksi Mette tai Surullinen tai Juuri Sinä, joka haluat vaan kommentoida! Ole hyvä!
Varpaat järvessä...


Kuumia aurinkoisia päiviä on tietenkin ihaninta viettää järven rannalla rakkaassa seurassa! On niitä pilvisiä ja koleitakin päiviä ollut rattoisaa kuluttaa samaisessa paikassa ja seurassa, mutta helteitä on paras alkaa tulla jo!
Tietysti siis tänään porottaa, kun ajelen maanteitä ja kaupungin katuja ja kuljen asioilla, jotka vaan on hoideltava paikan päällä eivätkä sieltä etä-paratiisista onnistu.
Vaikka tulin kotiin vain pariksi päiväksi, niin otin palasen paratiisista mukaani kukkien muodossa, syreenitkin jo aloittivat kukintansa kaikkien tuomien, hedelmäpuiden ja kielojen sekä lemmikkien jälkeen. Ihanaa on nuuhkia sulotuoksuja kun ei ole allerginen! Ja kohta pian sitten kukkivat juhannusruusut, idänunikot, akilleijat, monet vanhat perennat.

Olen harmissani kun tunnen niin vähän lintuja. Lehto-paratiisissa asustelee niin monia tuntemattomia visertäjiä, joita en kiikaireillakaan pääse näkemään - silloin olisi aika mukavaa tunnistaa niitä säkeitä.
Kelopuun koloa tarkkaillessa sinne kiikutti tiais-pariskunta ruokaa tosi kiivasta tahtia. Minun tarkkailutaukoni jälkeen saman kolon äärellä pyöriskeli ja koputteli käpytikka; minuunhan iski kauhu, josko tiaisen jälkikasvu oli sitten mennyttä?!
Pääskysillä on pesänsä autokatoksen sisällä kauniisti auton molemmin puolin... Luulen kyllä, etteivät ne silti osaa ruokinta-ajan 'roskia' kipata kaaran ympärille?! Mielenkiintoista tarkkailtavaa siis riittää ihan pihapiirissä saati sitten kaikkien kävelyretkien varrella.

En osaa ajatella eläväni ilman noita maisemia; tämä tapahtui aika nopeasti... Vältän tahallani mainitsemasta Häntä; tämä luonto-ihastushan on vain sivujuonne varsinaisessa tarinassa.