Am I waving

Friday, April 15, 2005

Veivaan


Onkohan kenellekään intohimoiselle kirjoittajalle (=salaa ja täysin perusteettomasti kirjailijan urasta haaveilevalle!) koskaan tapahtunut niin kuin minulle?Huom! Siis minä kirjoitan nykyisellään intohimoisen säännöllisesti kaikkia muita tekstejä kuin veivailuja...

Mitä teet, jos henkilö, jolla on Kirjallinen Aihe, mutta ei sen toteuttamiseen tarvittavaa suomen kielen taitoa, tarjoaa sinulle kirjansa toimittamista? Minun piti sanoa ei, kun aihepiiri on täysin vieras ja sisältö takaisi 'liikaa' lukijoita. Voiko vakavasti tai puolitosissaan kirjoittava ajatella näin muka-vaatimattomasti? Joka tapauksessa tarjosin tätä pikku hommaa edelleen eräälle ihailemalleni kirjallisesti notkealle ja mitä ilmeisimmin pelisilmää omaavalle herrahenkilölle.

Jos on olemassa jokin sallimus tai karma tai sen sellainen, niin nythän tämän epäitsekkään teon jälkeen joku kai tarjoaa minulle oman viitekehykseni sisään sopivaa projektia! Niinhän sen pitäisi kulkea!

"Nämä ovat vakavia asioita./
Todella vakavia./
Valvon kaiket yöt niitä miettimässä." (Kai Nieminen)


Friday, April 08, 2005

Mea maxima culpa...


Kesken paavin hautajaisten tulin tunnustamaan syntini: En nyt halua haikailla enkä jaksa kirjoitella, kun Kevät, vuodenajoista ihanin syksyn jälkeen, vie minua! Keväällä, varsinkin juuri tänä keväänä, tapahtuu niin paljon, että aika menee kaikkeen muuhun kuin jonkun ruudun äärellä istumiseen. Ja onhan se synti, jos ei 'jaksa' kirjoittaa vaikka on voimaa täynnä!

Vaikka nyt yhteys Vatikaaniin onkin toisessa ruudussa auki, niin, jalkani vievät minua ulos, pölyisille kaduille, upottaviin metsähankiin, raikkaisiin tuuliin, peipon lauluun ja perhosten leikkiin, pienen sadevihman kosketukseen nenänpäässä.

Voimaantuminen on noussut sanavarastoni ykköseksi juuri nyt. Olkoonkin, että sillä voidaan tarkoittaa monia muitakin asioita, niin minä voimaannun, saan elämäniloa ja -energiaa kevään ilmiöiden tutkailusta; kuuntelusta, näkemisestä, haistamisesta, tuntemisesta!