Am I waving

Thursday, March 31, 2005

Ai kultainen megafoni?



megafoniehdokki


No, joskushan sen oli tultava julki. Että sori vaan Kuuluttaja, nyt minä sitten tässä kerron sen pitkään salatun tiedon, että olen Kuuluttajan salarakas. Onhan siellä Koulutusohjelman sivupalkissa muitakin rakkaita mainittu, mutta ne ovat hämäystä. Minä se olen.

Johan se joidenkin tiedossa on ollut ennen tätä Kultainen megafoni- ehdokkuuttakin, mutta kun siitä nyt väistämättä aletaan juoruta laajemminkin, niin haluan katkaista huhuilta/kuukkeleilta siivet ja myönnän mitään häpeämättä kaiken.

Olisi tietysti ollut huomaavaista kaikkia osapuolia kohtaan pysyä edelleenkin vain salaisena ja vähän tunnettuna kommentoijana. Kun nyt näin kuitenkin esiin vedettiin ja vaatimattomuuttani en välitä vaikka tässä tunnettuus enemmänkin nousisi ja jäisi tuo megafoni-palkinto saamattakin, niin kerron, että kaikki alkoi aivan vahingossa! En todellakaan tarkoittanut mitään pahaa kenellekään, mutta ihastuin! Ja pian huomasin, että ihastus oli molemminpuolista, lämmintä ja lempeää...

Mutta eihän sitä koko tarinaa nyt heti kerrota, ja, annan toiselle osapuolelle mahdollisuuden kiistää kaiken. Sen vielä sanon, että kyllä Iltiksessä tai Seiskassa, tai kuka nyt sitten eniten maksaakin, niin kyllä kaikki pienet yksityiskohdat sitten halukkaille paljastetaan... Hei, Kuuluttaja, pitikö tähän vielä jotain muuta kirjoittaa? Jotain siitä bi'stä or not?




Tuesday, March 29, 2005

Pääsiäis- pique nique


Keväinen piknik oli ihan erilainen!

Ensiksikin, sää oli kaunis ja aurinkoinen, melkeinpä lämmin.

Toiseksi, eväät olivat onnistuneet, kaikkea tarvittavaa oli mukana ja molemmille maistui... Aloitimme kuohuviinillä ja jatkoimme eväiden nauttimista sievistä pikku rasioista...

Ja kolmanneksi, seura oli juuri sitä, mitä piknik-seuran kuuluu minun mielikuvani mukaan ollakin! Eli herrahenkilö oli kaunis, romanttinen, oli varannut mukaan runokirjan, osasi flirttailla ja suudella hurmaavasti. Sellaisesta kohtaamisesta jää hyvä mieli; ei tule pieneen mieleenkään, että olisi joutunut vietellyksi.

Unenomainen olo, hymyily jatkuu, lempeä hajamielisyys.


Thursday, March 24, 2005

KEVÄT II

Sediksen johdattelemana 'tein' oman kevätrunon! Hiukan muotoilin koneen tekemää...

24.03.2005 18:11,

: Kevät

Iloitteleva metsän poika
katse sinivuokkokoivikossa -
metsän poika, leiju niskahiuksiini kuiskaten,
sipsutellen

järven hyväilyssä, kallionkolossa nuuhkin
sinisilmiäsi sisääni hengitän,
kotilon hiipiviä varjoja...

sinililjojen -
aamu-usvan, peston ja mansikat
käsivartesi iholla
kuuntele tiaista varpaissani !

KEVÄT!!

***
**
***
Kevät on jo tullut - sytämeni on ihan keväisen kevyessä ja ilmavassa tilassa!
***
Seuraavaksi pakkaan laukkuni ja lähden matkaan.
***
Jos joku pääsiäisen pyhinä istuu mukamas sisällä ja koneen ääressä ja lukee veivauksia, niin laitan tähän linkin ihaniin kuviin, joiden kautta toivon sinunkin lähtevän haistelemaan ja aistimaan Kevättä!
*
*


Monday, March 21, 2005

Pelataan pelejä!

*


Meillä rentoudutaan pelaamalla. Esimerkiksi eilen illalla, abin tämän päivän koitokseen, valmistauduttiin parin kaverin ja lautapelien voimalla.

Vanhoista yksi suosikki on Touché, jossa laudalle muodostetaan pelikorttien perusteella pelaajan nimikkovärisillä pelimerkeillä sovittuja kuvioita. Keskittymistä ja kiusantekoa, kevyesti kumpaakin.

Touchén ohella eilen oli kokeilussa meille uusi Garcassone, strategiapeli, joka on voittanut paljon palkintojakin, mutta ainakin perusmuodossaan jätti minut kylmäksi. Tunnustan, että seurasin sitä sivusta, kun jonkun pitää ruokaakin laittaa - pelien tiimellyksessä tulee hurja nälkä! Nuorukaiset peliin tykästyivät.

Uusia blogeja selaillessa osuin
tällaiselle sivulle, josta löytyi sitten linkki
GO-pelin ihmeelliseen maailmaan. Hetken jo luulin olevani hyvinkin fiksu, kun opettelin go'n hienouksia; siinä on mukamas vain neljä sääntöä... joo, joo... Eihän mikään 3000 vuotta vanha NIIN yksinkertaista ole!!

Tuli vähän sellainen ammu-olo ;-) Että tyydyn vaan epäröimään - laitanko kiven nyt tuohon vai tuohon risteykseen!? Ja mitä se inter-aktiivinen vastapelaaja sitten tekee. Löydänkö vastapelaajaa, epä-inter-aktiivista, ei ainakaan nykyisessä tuttavapiirissä kukaan harrastaa GO'ta, vain go-go'ta.



Saturday, March 19, 2005

Piknikille?

Siivouspäivän kahvihetkenä on oikein sopiva tovi suunnitella tulevaa piknikiä... Nii-in, on jo sovittu ajankohta ja tapahtumapaikka!

Suunnittelun pohjana on tietenkin aikaisemmat kokemukset. Elikäs, muistelua, kiivasta...

Tässä seuraa taas tunnustuksia à la wavy...

En nyt laske mukaan mitään arkipäiväisiä eväsretkiä vaan on kyse ihan tällaisesta romanttisesta kohtaamisesta.

Veivin lauantainelonen eikun vitonen:

1)paras piknik ikänä, missä ja milloin?
viime elokuussa, 'ikiomalla' rantakalliolla

2)seura ? (ilmeisesti aika triviaali kysymys ;-))
paras mahdollinen, kaksi runokirjaa

3)mitä oli eväskorissa?
(muistin varaisessa järjestyksessä!) omissa sievissä pakkauksissaan: hunajameloniviipaleita, viininlehtikääryleitä, suolakeksejä, mansikoita, kermavaahtoa!, bebe-leivokset, kahvia, siideriä, kivennäisvettä, varmaan vielä jotain... joo, ainakin Panttereita!

4+5)mikä oli turhaa ja mitä olisi pitänyt olla mukana?
Korkkiruuvi oli sillä kertaa turhaan mukana. Se, mitä silloin kaipasin, oli aurinko, mutta aika kultaa muistot.
Tunnustan nyt vielä senkin, että tämä paras tähänastinen piknik tuli vietettyä ihka omassa seurassa harjoitusversiona seuraavaa täysin poskelleen mennyttä piknikiä varten, jolloin seuralainen ei ollut sitten yhtään jyvällä piknikin syvimmästä olemuksesta - siitä romantiikasta ja runoudesta ja r...

Talvinen piknik on varmaan ihan erilainen :o)


j.k. espanjan opiskelu on ihan kauhian hauskaa, varsinkin ääntämisharjoitukset tuon sivupalkin linkkien takana, kannattaa kyllä kokeilla...



Tuesday, March 15, 2005

JÄNNITTÄVÄÄ ELÄMÄÄ

*
Ylioppilaskirjoitukset ovat siis täydessä vauhdissa ja lukuloman keskustelija- evästäjä-huoltajasta on tullut evästäjä-herättäjä-väsyneiden hartioiden hieroja- yleisavustaja-sanakirjojen lukija... Minulla on ihan jännittävä aika elämässäni menossa. Olen taas oppinut paa-al-jon psykologian termejä, joita en muistanut olevankaan. Kannattaa kerrata!
*
Nyt innostuin sen Almodovar-elokuvan jälkimaininkina sitten tuohon espanjan kieleen ja tälle sivulle eksyjä löytää sivupalkista uuden sanan opittavaksi joka päivä. Palkin linkistä löytyy vaikka pieniä espanjankielisiä satuja, joista itse opettelen lisäsanoja; muutenkin opiskeluni on omintakeista, kun juuri nyt ei mitään yleistä, sopivaa kurssia ollut.
Sanoista nautin tälläkin kieli-rintamalla, ajatuksissani lausun vaikka lausetta 'un ángel que ayuda siempre a los que se pierden en la oscuridad'... tai toinen ihanan kuuloinen (sieluni korvilla? jos kerran on sieluni silmätkin!) 'tú distingas lo que es importante y lo que no lo es'. Näitä sitten hoen uneksuvin silmin...
*
Lähestyvä pääsiäinen tuo jollain salaperäisellä tavalla elämääni ja olemukseeni mystisen odottavan tunnun; niin on joka kevät. Pääsiäisenä itselleni merkitsevät eniten juuri kevätkukat, narsissit ja helmililjat, sekä tietysti luonnosta poimitut pajunkissat. Usein 'kasvatan' pääsiäisoksiksi lehtikuusen ihanaa vihreää. Ne on käytävä hakemassa tämän viikon lopulla, että ehtivät.
Tiput ja puput kuuluvat jonkun muun pöytään - minä olen maalannut mehiläisvahalla koristellen aitoja, puhallettuja (huh-huh) kanamunia. Kirkasta punaista ja kullankeltaista, ortodoksien malliin, liilan sävyjä ja hentoa kevään vihreää.

Elämä on... värikästä ja jännittävää...

Thursday, March 03, 2005

Rakastan


Jo pari vuotta olen ollut varma, että juuri tänä vuonna muutan pois tästä kaupungista, jossa en ole erityisesti viihtynyt. Lapsi on kypsymässä omaan elämäänsä ja minulla ei ole mielestäni kiintymyssiteitä syntynyt kaupunkiin, johon olen aikuisena muuttanut. Mutta pari päivää sitten minulle kävi näin:
*
Kotikaupungille
*
Liikenteen pysähdyttämä
Katse
Yllätettynä
Seisahtuminen
Aistit avautuen
Rakastan




Wednesday, March 02, 2005

Anarkistinen Vaaleaverikkö Arktisesta Harakasta, hei!


.
Tuo-toi.netin bloginimigeneraattorin paukutus toi blogini nimeksi Arktinen harakka, se oli noin seitsemäs napautus, kun en heti kelpuuttanut mitään rumia ja siivottomia nimiä, jotka se antoi. Bloginimi siis olkoon tuo, Arktinen harakka...

Toinen nimigeneraattori, nimittäin Ankkalinnan sudenpentukenraalin arvonimi-sellainen antoi tulokseksi seuraavaa (rullaa Ankkalinnassa sivun alalaitaan) ;

W.A.V.Y
Windigojen Anarkistinen Vaaleaverikkö ja Yksityisetsivä

tai vaihtoehtoisesti, kun olen kiintynyt varovaanin antamaan lempinimeeni

V.E.I.V.I
Valloittavasti Estoinen ja Ironisen Voitonhimoinen Irokeesi