Am I waving

Friday, June 10, 2005

Varpaat järvessä...


Kuumia aurinkoisia päiviä on tietenkin ihaninta viettää järven rannalla rakkaassa seurassa! On niitä pilvisiä ja koleitakin päiviä ollut rattoisaa kuluttaa samaisessa paikassa ja seurassa, mutta helteitä on paras alkaa tulla jo!
Tietysti siis tänään porottaa, kun ajelen maanteitä ja kaupungin katuja ja kuljen asioilla, jotka vaan on hoideltava paikan päällä eivätkä sieltä etä-paratiisista onnistu.
Vaikka tulin kotiin vain pariksi päiväksi, niin otin palasen paratiisista mukaani kukkien muodossa, syreenitkin jo aloittivat kukintansa kaikkien tuomien, hedelmäpuiden ja kielojen sekä lemmikkien jälkeen. Ihanaa on nuuhkia sulotuoksuja kun ei ole allerginen! Ja kohta pian sitten kukkivat juhannusruusut, idänunikot, akilleijat, monet vanhat perennat.

Olen harmissani kun tunnen niin vähän lintuja. Lehto-paratiisissa asustelee niin monia tuntemattomia visertäjiä, joita en kiikaireillakaan pääse näkemään - silloin olisi aika mukavaa tunnistaa niitä säkeitä.
Kelopuun koloa tarkkaillessa sinne kiikutti tiais-pariskunta ruokaa tosi kiivasta tahtia. Minun tarkkailutaukoni jälkeen saman kolon äärellä pyöriskeli ja koputteli käpytikka; minuunhan iski kauhu, josko tiaisen jälkikasvu oli sitten mennyttä?!
Pääskysillä on pesänsä autokatoksen sisällä kauniisti auton molemmin puolin... Luulen kyllä, etteivät ne silti osaa ruokinta-ajan 'roskia' kipata kaaran ympärille?! Mielenkiintoista tarkkailtavaa siis riittää ihan pihapiirissä saati sitten kaikkien kävelyretkien varrella.

En osaa ajatella eläväni ilman noita maisemia; tämä tapahtui aika nopeasti... Vältän tahallani mainitsemasta Häntä; tämä luonto-ihastushan on vain sivujuonne varsinaisessa tarinassa.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home